Od dnešního dne národní dopravce výrazně upravil bodové ohodnocení svého věrnostního programu. Pro ty, kteří nevědí o co se jedná - za každých 10Kč při nákupu v eshopu https://www.cd.cz/eshop/default.aspx?cmd=cmdChange dostanete 1 bod (týká se to i nákupu Inkarty, měsíčních jízdenek na dojíždění do práce, apod, u mezinárodních jízdenek a rezervací je to většinou defaultně 10bodů za jízdenku nebo rezervaci, při cestování ve vybraných vlacích a dnech na trati Praha-Ostrava dostanete dvojnásobný počet bodů) Platnost bodů jsou 2 roky, takže to může být zajímavé i ty, kteří tolik nejezdí. Na jednu registraci můžete zakoupit více jízdenek nebo jízdenky pro známé - nemusíte jet s nimi. Pro ty, kteří dojíždí pravidelně vlakem do práce nebo do školy je věrnostní program velmi zajímavý. Přehled benefitů je zde: http://www.cd.cz/assets/vnitrostatni-cestovani/cd-body/aktualne/prehled-benefitu-vc-bodoveho-ohodnoceni_v14_01-05-2016_fin.pdf. Pro mě je nejzajímavější Skupinová víkendová jízdenka celostátní za 300 bodů a doplatek 68Kč (bežná cena je 679Kč) Na kterou lze cestovat v sobotu, neděli nebo o státním svátku neomezeně po celé ČR, na jízdenku mohou cestovat až 2 dospělí a 3 děti. .

České dráhy

Založil(a) ve fóru Železniční doprava

Co si tak vzpominam, za mezinarodni jizdenky byvalo i jen 10 bodu, pak mozna i vice a nyni tedy jen tech 20 bodu.

Nekolikrat jsem vyuzil pouze jeden typ odmeny za vernostni body, a sice Jednosmernou jizdenku do 2. tridy. Ta jeste do lonska byla za 200 bodu, nyni za 300 bodu. Zejmena se to hodilo aplikovat na drazsi jizdenky, napriklad z Moravy a Slezska do Severnich-Zapadnich-Jiznich Cech nebo naopak.

Osobne tento CD vernostni klub celkem vitam. Je mozne ziskat vernostni body za jizdy vlakem nebo prave za ty prochazky z "Vlakem na vylet". Krome kratkych stylem start - cil za 5 bodu nebo i tech delsich s vice zastavenimi za treba 25 bodu. Ty jsou samozrejme fyzicky i casove narocnejsi at uz v prirode nebo po centech velkym mest, nejen v Cesku, ale i u nasich sousedu a v Madarsku.

0 Citovat

Dalsi ze serie lenivych vyletu v aplikaci „Vlakem na výlet“ je "Parním vlakem z Brna na Slavnosti chřestu a vína v Ivančicích". Staci jen prijit na Dolni nadrazi, tam ziskat 5 bodu a zase odejit. 

Neco podobneho (bez startu a cile) zrejme vyzkousim i behem cesty vlakem z Brna do Budapesti v kvetnu, v momente zastavky vlaku na bratislavskej hlavnej stanici (bez vystoupeni z vlaku). Vylet za 5 bodu se jmenuje: "Z Bratislavy pojede zážitkový historický vlak do jihočeských Hoštic".

Pokud znate dalsi srovnatelne jednoduche vylety, muzete poinformovat. Bodu neni nikdy dosti ...

 
0 Citovat

České dráhy poslední dobou naprostá katastrofa !

Změny řazení jsou tam na denním pořádku tj. většinou místo moderního velkoprostoru oddílový vehikl ze 70 let. Někdy vůbec nezařadí první třídu a to i třeba u kategorie IC.

Pořád něco nejde jednou toaleta podruhé wifi. Zpoždění to ani nekomentuji ..

Letos když kouknu do historie nákupů jsem jel zatím 25x a pouze pět jízd proběhlo jak mělo tj. bez zpoždění a funkční avizované služby.

Když kouknu do historie ÖBB tak 8 jízd a vše bez jediného zádrhelu.

1 Citovat

Tak abych dělal vola ČD kvůli pěti bodům. Navíc plno lidí si v recenzích stěžuje, že body se jim nenacetly. Potichu zvýšili limit na volnou jízdenku na 300 bodů. S ČD jezdím většinou jen do ciziny a jediný problém vidím v možném riziku velkého zpoždění díky tomu, že vlaky začínají někde u Baltu nebo v Przemyslu a v Břeclavi na sebe nutně nemusejí čekat. 

I RJ je posledního půl roku na štíru,  několikrát změna místa díky tomu, že pojede jiný vagón a dokonce i výzva na zrušení celé rezervace, protože vagón nepojede vůbec, vlaky na Vídeň zpožděné o 2 hodiny. Týká se především mého oblíbeného low cost vozu v konfiguraci 2+1, ty se jim rozpadají za chodu.

 

0 Citovat

Pro 5 bodů se fakt exponovat nebudu, každé čtvrtletí se mi za traťovky načte 750 bodů... 😀

0 Citovat

Samozrejme, ze existuji i moznosti za 20 - 25 bodu. Pak uz zalezi na kazdem, jestli se chce obcas exponovat a trasou, kterou mozna bezne chodi nebo ji teprve pozna, se vyda a body vysbira a pricte si je k zustatku na svem CD kontu.

750 bodu nenajezdim s CD ani za rok, natoz za ctvrtleti. Proto tyto body bez jizdy vlakem se take hodi.

2 Citovat

MIGUELAS napsal(a): Tak abych dělal vola ČD kvůli pěti bodům. Navíc plno lidí si v recenzích stěžuje, že body se jim nenacetly. Potichu zvýšili limit na volnou jízdenku na 300 bodů. S ČD jezdím většinou jen do ciziny

Miguelasi, chápete že většina věrnostních programů je zaměřena na ty, kteří cestují často? Já ČD body nestačím utrácet, protože vlakem jezdím 2-4x týdně, na druhou stranu u FFP leteckých společností už asi nikdy nic kloudného nenasbírám, protože lítám za svoje a  řeším primárně poměr cena/doba na cestě a jsem toho názoru že ušetřené peníze tady a teď jsou hodnotnější, než stále větší chiméra smysluplně použitelných FFP mil. 

3 Citovat

Tak to nemilé zdražení z 200 na 300 bodů mi taky uteklo :/ Já jezdím CD hodně málo, cca dvakrát do roka jedeme třeba komplet rodina do Prahy, nebo Krakova a tam se nám ty body vždy nějak sbíraly. Výhoda je samozřejmě i nákup online, kdy jsou místenky zdarma. Za jednu cestu nám to hodilo 80b, pomalu a jistě jsem si ušetřil těch 200b na libovolnou jízdenku 2. třídou. Jakmile to zvedli na 300b, tak to bude docel *ser.

1 Citovat

Nejlepší využití mi přijde ta Inkarta 25. Co se týče zvednutí ceny za jízdenku na 300b, tak oni i ceny zvedli všeobecně u všeho, takže je to nula k nule..... 

0 Citovat

Co se bodů týče těch za rok nasbírám celkem dost (jezdím často a vice jak z poloviny první třídou) tak 2000 - 2500.

Pravidelně na body prodlužuji IN25 ,ale zbytek kolikrát rozfrcám "jen" za jedničku ČB - Praha.. 

Dříve nebyl problém uplatnit na cokoli ,třeba jsem jezdil Budapešť - ČB přes Prahu a kupoval Budapešť - Břeclav jízdenku a Břeclav - Brno - Pardubice - Praha - ČB na body ,ale to už nějaký čas nejde jelikož vychcaně počítají kilometrově nejkratší trasu tj. z Břeclavi do ČB jedině tím skanzenem přes Třebíč a Jihlavu a takový masochista nejsem ..

0 Citovat

Otázka pro odborníka - šotouše:

Potřebuji vlakem z Prahy do Bruselu a ceny mi to ukazuje několik tisíc - v průvodci Bruselu je travellhack, že když se zadá cesta přes Cheb nebo Drážďany, tak cena podstatně spadne (nefunguje to).

Kam je možné se dostat s cenou při včasném nákupu?

0 Citovat

Nespletla jsi si směr Sue. Východ je na opačnou stranu :-). Brusel je prolezlý třídním nepřítelem.

2 Citovat

A já žil v domnění, že šotouš je jenom úchylák, co si fotí vlaky. 

0 Citovat

Ne to úplně ne, to je člověk, co umí především hledat v jízdním řádu...

To by potom spotter byl úchylák, co si fotí letadla.

0 Citovat

Tak šotoušek znělo vždy trochu hanlivě. A spíš než hledat bych tedy asi řekl, že měl všechny spoje v hlavě. Taky jsem měl takového spolužáka na základce, ale ten byl blázen do tramvají. Každou volnou chvíli stál na křižovatce a zapisoval si odchylky od jízdního řádu.

0 Citovat

Sue Ellen: základ by měl bejt směrování přes Cheb, ale ony ty včasný jízdenky docela zdražily. Kdy tak přibližně bys chtěla  jet?

Na náhodně vybraný 18. květen mi to nabízí 1579 nebo 1663 (Praha - Cheb- Norimberk - Frankfurt-Brusel).

0 Citovat

Já zvažuji různé možnosti (bus, auto, letadlo) a jde mně čistě jen o to, jestli je ten vlak vůbec cenově konkurenceschopný a má smysl o něm vůbec uvažovat.

Ale ve vlacích se nevyznám a na webu ČD mi to ukazuje cenu kolem 4k a pak nějaké routingy, kde to cenu ani neumí spočítat...

0 Citovat

Taky by si šlo hrát se sexshopem Deutsche Bahn, z Bad Schandau se dají vychytit dobrý ceny.

0 Citovat

Jestli je 16-17 stovek přijatelná cena, tak vyhoď konkrétní datum. Hodláš jet i zpátky?

1 Citovat

Bohužel Brusel za pětikilo už se asi nesežene, i když to taky bejvalo.

0 Citovat

Dík, zůstanu u letadel. Cenově to vychází lépe a ty přestupy ve vlaku mě děsí.

0 Citovat

ČD si vyloženě už dělají z lidí s prominutím prdel ..

Tento šrot ze 70-let byl řazen v IC z Prahy do ČB místo bistro vozu první třídy ..

Aby byl vůz první třídy nejhorší z celé soupravy to umí jen ČD ..

Skladovat ty odškodněnky ,tak to mám už skoro na vytapetování pokoje jelikož poslední rok to je naprostá katastrofa !


dsc02501.jpg
dsc02502.jpg

2 Citovat

Dalsi ze serie lenivych vyletu bez nutnosti opustit nadrazi (po 5 ČD bodech):

OLOMOUC:
- Bílý kámen aneb Vlakem do vojenského prostoru Libavá

OSTRAVA střed:
- Do Ostravy za železnicí z doby Františka Josefa I.
- Svezte se s námi do Ostravy na velkou hudební party

1 Citovat

Cestou z Breclavi do Vidne vlastne kterymkoliv vlakem je mozne posbirat dalsich 5 ČD bodu bez nutnosti vystupu z vlaku (jen je dulezite 2x kliknout v prave okamziky behem prujezdu nadrazim Silberwald):

RAKOUSKO:
- Ráj historických vozidel mezi Břeclaví a Vídní

0 Citovat

Tak tedy sbirani CD vernostnich bodu za vylety (nejen lenive, nybrz i historicke) se jiz rozbehlo naplno, ze neni problem nasbirat dalsi desitky ci stovky novych.

Pote asi nejzajimavejsi odmenou muze byt jednosmerna celostatni jizdenka za 300 bodu zdarma. Pro maximalni vyuziti je v pripade Ceska zrejme nejlepsi jet celou zemi ze zapadu na vychod ci naopak.
Ovsem pozor!! Napriklad Liberecko muze byt kamenem urazu, nebot tam krome CD operuje i dalsi konkurence (Arriva, atd.), kde se samozrejme jizdenka za CD body a tedy za 0 Kc neda vyuzit.

Nebylo by tedy spatne tady zminit ty nejdelsi vzdalenosti v ramci pouze CD. Napriklad Pendolinem z Bohumina do Frantiskovych Lazni, a tak podobne. Kdyztak sem s dalsimi navrhy a vychytavkami, jak nejlepe projet 300 bodu za 0 Kc.

0